În ultimii ani, oamenii au început să conștientizeze impactul negativ pe care îl are plasticul asupra mediului înconjurător. Drept dovadă stau directivele implementate la nivelul Uniunii Europene, menite să reducă pe cât posibil fenomenul tot mai pronunțat al poluării.
Industria HoReCa este cea în care plasticul a jucat până nu demult un rol primordial, în special în ceea ce privește ambalajele și consumabilele. În prezent, are loc trecerea de la ambalajele clasice, din plastic, la cele realizate din materiale biodegradabile. Această schimbare este benefică atât pentru clienți, cât și pentru specificul afacerii, care poate cunoaște doar avantaje.
Un trend nou întâlnit sunt farfuriile de unică folosință eco-friendly, potrivite atât pentru fast-fooduri, streetfooduri, cât și pentru catering. Tot mai multă lume optează pentru varianta livrării preparatelor culinare la domiciliu, din diverse cauze, fie din lipsă de timp, fie din altele. Cert este că pentru a face să funcționeze corect o afacere, este nevoie ca toate ambalajele și consumabilele să fie realizate din materiale conforme, respectiv biodegradabile. În rândurile următoare puteții descoperi mai multe despre importanța farfuriilor biodegradabile în sectorul alimentar.
Ambalajele utilizate – un aspect important
Nu mai este o noutate producția din ce în ce mai abundentă de ambalaje și consumabile realizate din materiale biodegradabile, iar dacă aveți la îndemână un furnizor de încredere, deja ați făcut un pas important pentru afacerea dumneavoastră.
Ambalajele au o mare de influență asupra clienților înainte de a achiziționa un produs, de aceea este important să alegeți produse din materiale de înaltă calitate, dar și eco-friendly, totodată. Puteți achiziționa ambalaje în funcție de ce preparate comercializați, iar în această categorie sunt incluse boluri, farfurii de unica folosinta biodegradabile, pahare sau cutii de pizza, însă lista poate continua.
Materiale eco-friendly pentru un mediu înconjurător nepoluat
Consumatorii au devenit tot mai conștienți de poluarea ce a cuprins planeta în ultimii zeci de ani, de aceea se observă cum proprietarii de afaceri își îndreaptă atenția către sustenabilitate și modalități prin care să reducă poluarea.
Din moment ce există sancțiuni privind utilizarea plasticului, multă lume se reorientează înspre alte materiale care pot constitui alternative eficiente. De pildă, cartonul, hârtia, lemnul sau trestia de zahăr sunt doar câteva exemple de materiale prietenoase cu natura pe care le aleg deținătorii de afaceri.
Clienții observă aceste detalii și vor alege cu încredere afacerile care livrează mâncare în ambalaje din materiale eco-friendly.
Reduceți deșeurile din plastic- gândiți responsabil
Încă o măsură adoptată de proprietarii de afaceri este cel al reducerii de ambalaje utilizate. Mai precis, posibil să fi observat deja faptul că tot mai multe restaurante au renunțat la ambalajele și consumabilele în exces atunci când livrează preparatele la domiciliul clienților, inclusiv la tacâmurile biodegradabile dacă acestea nu sunt solicitate de client.
De asemenea, pungile și paiele sunt opționale pentru a reduce risipa de prisos. Aceasta este noua tendință pe care tot mai multe afaceri o adoptă în scopul de a atrage public nou.
Așadar, ambalajele biodegradabile sunt o parte esențială din conceptul unei afaceri, iar dacă le alegeți nu doar că aduceți îmbunătățiri afacerii dumneavoastră, ci și mediului înconjurător.